Szia! Lilla vagyok sommelier és ennek a webáruháznak a célja, hogy megismertesselek Csongrád-Csanád megye boraival, borászaival. Készen állsz? Akkor kezdődjön a kaland!

Kérdésed van? Hívj minket! +36306766129

Tóth Pincészet - Rajnai Rizling
Tóth Pincészet - Rajnai Rizling
2 000 Ft

Tóth Pincészet - Rajnai Rizling

 

Rajnai Rizling egy német szőlőfajta. Szerencsére itthon is egy elterjedt szőlőfajta lett Magyarországon. Az olaszrizlinggel ne keverjük össze, mert két teljesen különböző fajta. A Rajnai Rizling sajátossága az, hogy a szüret időpontjával különböző édességű borokat készíthetünk. Németországban ez nagyon divatos, itt a száraz bortól el tudunk jutni a mézédes Rajnai Rizlingig vagy éppen a jégborig. Magyarországon készült Rajnai Rizlingből legtöbbször száraz bor készül. A legtöbb rizling magas savtartalommal fog rendelkezni, de Tóth Pincészet Rajnai Rizlingje közepes savtartalommal rendelkezik, aminek a szerkezete finom és kerek. Illatában felfedezhetjük a sárga barackot! Nem beszélhetünk egy illatos borról. 

Az első korty azonban kárpótol minket az illatok hiánya miatt. Tóth Pincészet Rajnai Rizlingje egy igazi ízbomba. Ízeiben felfedezhetjük az érett grapefruit citrusos ízjegyeit, a piros alma édességét, a sárgabarack zamatát. Majd a lecsengésben feltűnik még a fenyő íze is egy kis szegfűszeggel. 

A lecsengése a közepesnél hosszabb, ami megint csak utal arra, hogy a bor jó minőségű! Kiváló bor! Kezdő és haladó borosoknak kimondottan ajánlom a gyümölcsössége miatt.

2 000 Ft
Adatok
Cikkszám
Toth_Pinceszet_-_Rajnai_Rizling